3.8.2009

agilitytreenit

Tänään oli ohjatut treenit kirstulassa, viimeksihän ei päästy, koska koiran täytyi saada leirin jäljiltä palautua.

Ennen meidän rataa leikin Lilin kanssa jonkun verran tuolla iki-ihanalla lelulla, että tulis sitä intoa. Meillä oli aika helppo rata, jossa melko vähän esteitä (jonkun verran esteitä ei ollut käytössä, jollain lainassa kai?).

eli siis hyppy,hyppy,hyppy, putki, hyppy, pussi, hyppy, keinu, hyppy, puomi, hyppy

Esteet olivat 35cm korkeita ja vauhtia ihan kivasti. Ainakin ekoihin ratoihin olin tyytyväinen, ei se hidastanut raviin kuin keinulla ja pussissa. Kummatkin esteet se sentään suoritti ilman avustusta! Pussiin se jäi muutamaksi sekunniksi ennen kuin kaivoi itsensä ulos. Keinua se taisi luulla puomiksi ja lähti vauhdikkaasti, mutta keskellä tajusikin, että ainiin, tämähän on tää tyhmempi juttu. En tällä kertaa jättänyt sitä ollenkaan alussa, vaan lähdettiin samaan aikaan. Puomilla oli taas pientä hissuttelua, mutta ihan kivasti. Suoritettiin rata siis kahteen kertaan.

Kun kaikki olivat menneet, niin rataa muokattiin vain parin esteen kohdalta. Esim keinun jälkeinen hyppy käännettiin ja jotain muutakin kait.. Sitten mentiin tuota samaa rataa mutta lähtö olikin keinua edeltävältä hypyltä. Eli siis hyppy, keinu, hyppy, putki, hyppy, hyppy(takaa), pussi, PÖYTÄ, hyppy, hyppy, hyppy(takaa), putki, hyppy, puomi, hyppy. Meillä sujui noi esteen kierrot tosi hienosti! Tai Lili taisi heti tajuta mitä siltä halutaan, enkä joutunut kovasti kurkottelemaan ohjatakseni sen toiselta puolelta. Pöytä on taas meillä semmoinen aika varma este. Vauhtia ei sitten vikoilla yrityksillä enää ollutkaan.. Etenkin viimesellä radalla alkoi vähän hyytymään meno, mutta ei voi mitään. Auringon vika! :-D


Huomenna on sitten epikset Tuulosessa.. Tänään oli aika odottavainen fiilis, nyt treenien jälkeen sain vähän järkeä päähän ja ei mennä mitenkään huikeita tavoittelemaan. Ollaan ilmoittauduttu huippumölleihin & mölleihin. Myöhemmin olen ajatellut että ilmoittautuisiko paikanpäällä vielä kisaaviinkiin, mutta ei Lili jaksaisi kolmea starttia samana päivänä. Huippumölleissä mennään varmaan palkaten koko rata, että koiralle tulis lisää vauhtia/intoa. Toivotaan että ei ole sietämättömän kuuma päivä, täytyy varjopaikkoja alkaa metsästämään..

Loppuviikon Lili saa sitten agilityn osalta vain levätä. Voitais ehkä pystyttää kepit ja harjoitella niistä itsenäisempiä/nopeampia. Ensi viikolla olis 10. päivä epikset Riihimäellä. Siellä luokkina vain kilpailemattomat ja kisaavat. Mutta sitten 12. päivä on myös epikset, ne Janakkalan... Niihin ollaan jo ilmoittauduttu aikoja sitten, mutta jaksaisikohan Lili kahdet epikset alkuviikosta? Onhan siinä se tiistai sitten vapaapäivä, ja Iriskin on tuolloin jo lähtenyt. Riihimäelle voitais ilmoittautua kumpaankin luokkaan, jos uskalletaan. Mutta täytyy nyt huomisen jälkeen miettiä että miten toimitaan.

Tänään piti alkaa seuraamisen tehotreeniviikko, mutta se alkaa varmaan vasta huomenna (jos silloinkaan). Oikeasti täytyisi saada tuota seuraamista tiiviimmäksi (käännösten kohdalla ainakin) ja perusasentoja suoremmiksi. Tänään vähän ennen agia otettiin seuraamista, ihan kivasti meni, vaikkei käännöksiä otettukaan. Kotona myös aiemmin koetettiin noutoa, joka menikin ihan penkin alle. Ei tainnut Lili muistaa että kivaahan tämä on, vaan haki kapulan ja jäi kanniskelemaan sitä. Jossain vaiheessa myös järsi, kun ei malttanut odottaa että otan kapulan siltä pois. Koetettiin vielä muutaman kerran, mutta nyt ei sitten tyttö halunnutkaan enää lähteä noutamaan kapulaa. No, lopetettiin pariin kapulan luovuttamiseen sivulta ja harjoitellaan sitten joskus taas..

Huh. Kohta täytyy vielä lähteä Iriksen ja Lilin kanssa iltalenkille. Ajattelin, että Lilin voisi tällä kertaa jättää kotiin, jos ei jaksa tulla mukaan, mutta kyllä se varmaan on mukaan haluamassa. Lilin iltaruoka on myös antamatta.

Annoin äidille muuten noi tunnarikapuloiden mitat, ja saattaapi olla että päästään sitäkin joskus hiukan harjoittelemaan. Kunhan saadaan toi normaali nouto nyt kuntoon :-D

Janette ja Lili (+sheltti-Iiiiris)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti