17.8.2009

uintia ja tokoilua

Eilen lähdettiin taas illemmalla Ahvenistolle uimaan, ei yleiselle rannalla, vaan meidän "vakiopaikkaan", Muurahaissaareen (vaikkei siinäkään saisi koiria uittaa..). Pyöräiltiin rauhassa ja Lili jaksoi juosta vierellä. Hiekkatiellä päästin vapaaksi ja sai köpötellä meidän perässä. Perillä kävin itse ensin uimassa ja sitten hain Lilin (,joka keppeineen riehui rannalla). Jälleen "päästin" sen laiturilta, josta lähti nätisti polskimaan. Mentiin myös yhdessä rannan kautta (tosin Lili yritti silloin kääntyä takaisin). Lili ei yhtään tykkää uimisesta, mutta kaipa se minut armahtaa vaikka joskus sitä kiusaan, lihaksille tekee ainakin hyvää.


Oltiin siinä vielä hetken, ja Lilikin uskalsi tulla taas lähemmäs rantaa, kun tajusi etten enää vie sitä veteen. Saatiin olla rauhassa, ja Lili kuivatteli ennen kuin lähdettiin takaisin kotiin. Kotimatkan Lili taas hienosti juoksi pyörän vierellä.


Tänään koulun jälkeen käytiin vähän kävelemässä ja äskettäin oltiin hiukan tokoilemassa. Ei viitsitty lähteä sittenkään Kirstulaan.. Pidettiin melkein-kokeenomainen-harjoitus, eli siis kaikki liikkeet (paitsi luoksepäästävyys&hyppy), palkkana vain kehut liikkeiden välissä ja sitä rataa. Avustin ja katsoin koiraa joitakin käskyjä antaessa ja jotain muitakin pieniä juttuja sielä tehtiin, joten sen takia tuo melkein.

En nyt tarkalleen muista missä järjestyksessä mentiin kaikki liikkeet, mutta mutta.

Paikalla makaaminen sujui hienosti. Lili meni hienosti ja suht suorasti maahan. Jäi ja pysyi hienosti makaamassa. Tämä on meillä melko vahva liike. Välimatkaa oli minun ja koiran välillä reilu 20m. Jossain kohden vähän vilkuili taakseen ja sivuilleen, mutta kuitenkin tosi hienosti oli! Minuutin jälkeen palasin koiran luokse ja hienosti nousi sivulle, jipii. Minusta ihan 9 tai 10 arvoinen suoritus.
Seuraaminen kytkettynä ei sitten sujunut kovinkaan hienosti. Alussa koira haki paikkaa sivulla, kun lähdettiin liikkeelle niin meinasi kokoajan kiilata eteen ja edistikin siis aikas paljon. Pysähdyksessä komensin uudelleen sivulle, koska perusasento oli vino. Vasemmalle käännöksessä koira hypähti hiukan vasemmalle ja kesti taas pari askelta ennen kuin oli tiiviisti sivulla. Täyskäännös väljä, samoin oikealle käännös. Kuitenkin ihan tiivistä ja muuten mukavaa seuraamista, kontakti ei tainnut rakoilla käännöksiä lukuunottamatta. Itse otin vähän sivuaskeleita, kun koira tosiaan oli lähellä. Ei otettu juoksuosuutta.
Seuraaminen hihnatta meni hyvin. Oikeastaan paljon paremmin kuin hihnan kanssa, yleensä on toisinpäin. En joutunut antamaan lisäkäskyjä, käännökset (paitsi täykkäri) olivat tosi upeita. Ei ollenkaan väljyyttä ja vasemmalle käännös etenkin onnistui mahtavasti. Oli tiivistä, ei edistänyt. Mentiin aika köpöttelyvauhtia, mutta se ei tietääkseni ole virhe. Ei otettu juoksuosuutta.
Liikkeestä maahan oli huono. Meni maahan ehkä neljännellä käskyllä. Seuraaminen oli hyvää, ja pysähtyi nopeasti, se vain ei mennyt maahan. Tästä siis olisi tullut kai 0.
Luoksetulo oli hyvä. Jäi ja pysyi hyvin, tuli reippaasti (vähän kaartaen) luokse. Hieman kiepsahti liian eteen perusasentoon, joten annoin sivu -käskyn.
Liikkeestä seisominen sujui kohtalaisesti. Seuraaminen hyvää, vähän hiippaili käskyn jälkeen, puolet omasta pituudestaan ehkäpä. Ei ennakoinut sivulle tulossa, ja muuten siis oikein hienosti sujui.

En noita muita liikkeitä alkanut arvioimaan, en ole kovin perehtynyt näihin sääntöihin ja mistä niitä pisteitä lähtee. Ihan hienosti meni, huomenna keskitytään sitten käännöksiin.

Leikin vielä hetken Lilin kanssa, kunnes paikalle tuli mopoilijoita, joita paettiin Lilin kanssa metsään. :-D Vähän aikaa siellä käveltiin, kunnes tajusin että remmi jäi kentälle. Kentän kautta sitten koukattiin ja tultiin takaisin kotiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti