4.8.2009

tokoilua + epikset

Aamulenkillä tänään saatiin taas vähän tokoilla. Ihan hyvin meni. Itsellä ei ollut palkkaa mukana, mutta koira toimi silti, jes. Ainakin yksi vasemmalle kääntyminen onnistui, vaikkei kontaktia hirveästi silloin olekaan. Täyskäännökset vieläkin vähän ongelmallisia.

Puoli kuuden aikaan lähdettiin kohti Tuulosen Kapakanmäkeä. Löydettiin paikalle ja levitettiin viltti sinne muurahaisten sekaan. Pian Elisa (Romeo-sheltin om.) tuli Into-shelttiä (9vk) boxissa kantaen meidän seuraksi. Käytiin Lilin kanssa lämmittelemässä ja hypättiin pari kertaa lämppäriesteitä. Sen jälkeen oli rataantutustuminen huippumöllit luokkaan. Tuomari sanoi siinä muutaman sanasen ja sitten päästin tutustumaan rataan. Rata vaikutti tosi helpolta, kahessa kohtaa piti vain vaihtaa puolta ja muuten ihan sellasta suoraa rataa. Tässäpä hieno piirros.

en tiedä yhtään miksi bloggeri käänsi kuvan

Me lähdettiin toisina. En nyt tarkalleen muista oliko tuossa alussa vielä yksi hyppy noiden lisäksi. No, kuitenkin. Tarkoitukseni oli jättää Lili alussa vain vähäksi matkaa, joten en viitsinyt komentaa istumaan. Olin vielä itse esteen oikealla puolella, kunnes koira lähti hipsimään. Siinä sitten tein pikasen valssin ja kutsuin koiraa ja aloitettiin rata. Alussa sain hoputtaa koiraa kokoajan ja vähän löntysteli koko radan. Putkiin meni melko hitaasti eikä edes lopussa syttynyt. En nyt toteuttanut suunnitelmaani palkata koiraa joka esteen jälkeen, mutta eipä varmaan olisi auttanut. Päästiin ilman virheittä siis maaliin, ja tuli sellainen hidas nolla. Minihuippumöllien loputtua tulokset ilmestyivät taululle, ja kappas vain, me hitaasta suorituksesta riippumatta sijoituimme kolmansiksi. Ihanneaika oli melko tiukka, vain neljä koirakkoa muistaakseni alitti sen. Toiseksi tullut oli ollut meitä n. 10s nopeampi, joten eipä me paremmasta sijoituksesta oltaisi voitu haaveilla ja tosi tyytyväinen olen. Möllien rataantutustumisen jälkeen oli palkintojenjako, me saimme pienen laatan ja vinkulelun, jipii. TULOS: -3,85.

Möllien rata oli sitten vähän haastavampi, mutta silti tosi helppo. Siinäkin puolenvaihto vain kolmessa kohtaa. Tässäpä sekin rata.

tämäkin kääntyi :O

No, me oltiin lähtövuorossa kolmansina. Alussa lähdettiin samaan aikaan ja puomille asti vauhti oli ihan kohtalaista. Puomilla sitten alkoi taas löntystellä enkä viitsinyt kontaktia varmistaa, tuli hitaasti juoksemalla alas. Sen jälkeen hyppy ja hieman-hankalammassa-kulmassa-oleva-hyppy. Siinä kohtaa olin ajatellut valssata, mutta yllätyin kun koira meni niin hienosti esteelle ja unohdin. A-esteellä tuli sitten ongelma että mitäs minä tällä puolella teen. Tein siinä pikavalssin, josta koira taisi vähän hämmentyä ja jäi patsastelemaan a-esteen huipulle. Pari kertaa hoputin ja tuli sitten alas. Sen jälkeen loppurata meni ihan ongelmitta, putkiinkin meni reippaasti. Loppupätkä oli sitten taas aivan unelmavauhtia, ainakin melkein. Tosi reippaasti koira juoksi :-) Eli siis puhdas rata ja paljon reippaampi vauhti kuin huippumölleissä. Palkintojenjakoon ei päästy, mutta sijoituimme neljänsiksi. Olen kyllä todella tyytyväinen kun neiti otti lopussa niin hienon spurtin :-) TULOS: -2,05.

Sen jälkeen kyytiä odotellessa tokoiltiin vähän (mahtavaa, häiriötä!). Ja olen kyllä tosi ylpeä, kun Lili ei ota mitään häiriötä muista. Siis niin hienosti seurasi vaikka ympärillä oli koiria ja makasi tosi upeasti paikallaan (minä parin metrin päässä). Otettiin liikkeestä seisominen ja maahanmeno myös, vähän rauhallisemalla paikalla. Seisoi melko nopeasti, mutta maahan ei mennyt sitten kuin ehkä viidennellä käskyllä..


Näin hienosti Lili tokoilee ja vilkuttaa :-)

Tänään saatiin sitten tunnarikapulatkin, jopa 32 kappaletta :O Ei me nyt ihan niin montaa oltais tarvittu, mutta nyt niitä sitten on ;-) Katotaan nyt milloin aletaan harjoittelemaan. Täytyy vielä miettiä millä tekniikalla aion opettaa.

En ole vieläkään varma lähdetäänkö riksuun ensi maanantaina. Tämä päivä vähän todisti sen, ettei koiralla riitä intoa kahtena päivänä peräkkäin agilityyn, mutta siinä on sentään se tiistai välissä? No, jos kyyti onnistuu niin varmaankin tullaan. Riihimäellä voitas uskaltaa ilmottautua sekä kilpailemattomiin&kisaaviin, ehkä.. Mä en kyllä yhtään tiedä mitä me tämän vauhdin kanssa tehdään. Ollaan kaikkea jo kokeiltu.

Nähtiin epiksissä muuten Lilin veli, Onni! Onni treenaa agilitya Lammin Seudun Koirakerhossa, ja sijoittuivat mölleissä kolmansiksi hiukan meitä nopeammalla ajalla. Koirat eivät päässeet tutustumaan, mutta Onnin omistaja lapsineen tuli Liliä katsomaan. Kyllä hävetti kun koira haukkui nuorempia poikia niin kovasti että.. Se on vain niin arka vaikka onhan minullakin tuo 5v pikkusisko, joten on kyllä tottunut. Kyllähän se vieraita ihmisiä muutenkin vähän pelkää, mutta lapsiakin vielä..

Lähdetään nyt varmaankin Rölli-tipsun kanssa lenkille. Lili varmaan ei tule mukaan, mutta otan ehkä pelkän Iriksen.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti