6.8.2009

kuulumisia

Apua, minulla alkaa koulu jo.. Ensi keskiviikkona muistaakseni. Hirveesti stressaa koulun alku, vaikkei se nyt niin jännää olekaan kuin vuosi sitten. En mä mitään koulutavaroita tarvitse, vanhat penaalit ja reput käy ihan hyvin :-D Hiukset pitäisi vaan värjätä. Mitenköhän Lili pärjää sitten, kun joutuu taas olemaan yksin päivät. Onneksi se ei ole koskaan ollut mitenkään eroahdistunut, vaan kiltisti se nukkuu ja syö ja juo.

Tänään on ollut ihan normaali päivä. Aamulenkillä käytiin muistaakseni yhdeksältä ja sitten koirille ruoka. Iris on syönyt hyvin nämä meillä viettämänsä päivät, kai ne Lilin kanssa riehuvat niin kovasti että se kuluttaakin paljon, en tiedä. Päivällä minulle itselle tuli tietokoneella ollessa sellainen fiilis että tekisi mieli lähteä juoksemaan. Auringossa jotain +30, mutta päätin että mennään lyhyt. Otin vain Iriksen mukaan, koska Lilin kanssa ei voi mennä juosten näin kuumalla ilmalla. Käveltiin alkuun melkein kilometri, sitten juostiin ehkä 10 minuuttia ja käveltiin pari kilometriä kaiketi. :-D Matkan varrelta keräsin pari kasvia kasvioon ja vein mummolle jonka luona sitten istuttiin vähän aikaa. Sitten kotiin ja Iris Lilin kanssa juoksemaan.

Vähän aikaa sitten käytiin Lilin kanssa tokoilemassa. Aloitettiin seuraamispätkillä. Oli alkuun tosi tiivistä, aikeinaan kaiketi kaataa minut. Sitten taas vaihtelevasti tosi väljää ja kontakti rakoili. Kuitenkin suht hyvin meni. Vasemmalle käännyttäessä ei kontaktia edelleenkään, mutta tosi tiivis tuli yhdestä käännöksestä. Koira ei pompannut mihin sattuu vaan tuli ihan vieressä, jee. Oikealle kääntyessä pidin Lilin namin avustuksella oikeassa kohdassa ja sitten naks. Täyskäännöstä otettiin sillein että koira kiertää minut, eli käännytään oikealle (ei me sitä ranskalaista oltais koskaan opittu!). Aika väljä on tämäkin täyskäännös, mutta koiralle mukavampi kuin joutua "tallotuksi", minkä minä varmaan kirjaimellisesti tekisin vasemmalle tehdyssä täyskäännöksessä. Sitten taas lyhyitä seuraamispätkiä ja suorista perusasennoista naks. Perusasennot ovat kyllä oikeasti parantuneet, ja paljon! Nyt ei kiepsahda enää ihan vinoon, vaan tassut suunnilleen oikealla kohdalla.

Loppuun otettiin vielä yksi luoksari, mahtava vauhti, hyvä Lili! Sitten sen jälkeen kerran liikkeestä maahanmeno. Tällä kertaa Lili menikin maahan ekalla käskyllä, tosin melko hitaasti. Kokeessa tästä olisi ehkä numeroksi annettu joku 7. Katsoin liikaa koiraa, ennen kuin tajusin että maahan se menee ja sitten naks. Koiran rintamasuunta oli myös vähän vino. Sivulle noustessa vapautin ja hirveet kehut, mahtavaa Lili! :-) Heitin tytölle keppejä ja se niitä kanniskeli, kunnes kiinnitti huomionsa johonkin hajuun. Minä lähdin juoksemaan koiraa karkuun, ja ollessani kentän toisessa päässä koira lähti jahtaamaan. Ja se tuli kovaa! Sai melko nopeasti minut kiinni, kun oikein syttyi juoksemaan. Sen jälkeen se jäi taas joillekin hajuille ja toistettiin sama. Tehtiin myös pari temppua ja sitten kotiin. Annoin Lilin kulkea asvalttitielle asti vapaana, olin niin tyytyväinen. Ja hyvin se meni, tuli vierelle kun pyysin ja kulki nätisti. Vau. Hihnassa ollessa ohitti hienosti vapaana olevan labbiksen, ja jopa katsoi minuun kun pyysin. Juostiin sitten loppumatka kotiin ja koira lähti Iriksen kanssa takapihalle.

Käydään tänään vielä iltalenkillä ja Lilille pitää ruoka antaa. Nyt voin olla varma siitä, että Lili on lihonut! Röllin omistajakin sanoi, että näyttää tukevammalta. Massaa sille on tullut, ei hirveästi rasvaa, mutta se näyttää aika tukevahkolta. Itse en sitä kunnolla huomaa, koska koiran näen joka päivä. Aloitetaan nyt sitten vähentämään ruokaa, mitä ei tehty steriloinnin jälkeen. En minä vaan silloin uskonut, että Lili muka voisi lihota :-D

Tänään otin Lilistä taas poseerauskuvan ja tässä myös Lilin, Röllin ja Iriksen yhteiskuvia (Iris katsoi vierestä kun Lili ja Rölli painivat).


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti