24.8.2009

agilitytreenit

Tänään oli pitkästä aikaa agility. Meitä oli paikalla vain kolme, Stella, Kero ja Lili. Mentiin rataa, josta alku oli ainakin kait pari viikkoa sitten Riihimäen epiksissä ollut(?). Me ei siellä oltu, joten enpä sitten tarkemmin tiedä. Alussa oli aika paljon kaikkea kiemuroita ja koukeroita ja taaksetyöntöjä. Sen jälkeen putkeen ja siitä sitten puomi, putki, kepit, hyppy ja hankalasta kulmasta putkelle. Jälleen sitten lopussa jotain pientä kiemuraa, kauhean hankala oli minunkin tällä kertaa muistaa!

Mentiin rata kahteen kertaan. Vauhtia oli ihan kivasti ottaen huomioon melko lämpimän ilman. Toinen rata meni paremmin, kun sain koiraan jo vähän enemmän vauhtia, jolloin myös taaksetyönnöt olivat helpompia. Puomi oli aikas hidasta köpöttelyä kummallakin yrityksellä, putkeen vienti tuotti meille ongelman yhdessä vaiheessa, joten Lili palasi sieltä takaisin.

Sen jälkeen kävin Lilin kanssa kävelemässä vähän ja leikin sen kanssa. Hienosti oli intoa ja tykkäsi katsella muita. Mentiin sitten rata vielä kahteen kertaan, tosin toisinpäin ja jotain oli vaihdettu (mm. putkeen piti viedä toiseen päähän jossain vaiheessa). Taas meni toisella yrityksellä paremmin, vaikka vähän arveluttikin ottaa Lilin kanssa kaksi kertaa koko rata, ettei innostus vain lopu. Jotenkin toisella radalla itse kai pystyn keskittymään paremmin, ja jos alussa voin riehua Lilin kanssa niin aina vain parempi :-)

Hypittiin siis 35cm esteitä, tälläkin kertaa.

Suoritusten jälkeen istuskeltiin ja otettiin jotain kontaktiharjoituksia. Kun kaikki olivat menneet radan, niin sai käydä jotain osaa radasta kokeilemassa. Me mentiin kepit ja puomi, sekä jotain hyppyjä sekä putkia. Puomilla vein namin toiseen päähän odottamaan ja koira meni paljon nopeammin näin! Pitäisi saada se vauhti myös ilman sitä toisessa päässä olevaa namia. Kokeiltiin myös keinua, joka oli siinä radan lähettyvillä.

Lopuksi käytiin kävelemässä kentällä, sekä siellä pitkän ruohon seassa vähän tokoiltiin. Seuraaminen oli hyvää ottaen huomioon sen pitkän ruohon ja melko epätasaisen maan. Harjoiteltiin myös liikkeestä maahanmenoa. Ensin "ota nami" käskyllä Lili seurasi vierellä, jolloin sanoin "maahan" ja laskin hiukan kättä, jolloin koira meni maahan. Parin toiston jälkeen onnistui jo ihan kunnon seuraamisen yhteydessä. Lopuksi otettiin luoksetulo, jossa koira hyppäsi minua päin... Sen jälkeen otettiin uudestaan luoksetulo, tosin vain ehkä 5m välimatkalla, jolloin koira tuli suoraan sivulle.

Lili on nyt kotonakin riehunut pallonsa kanssa, miten sillä on virtaa riittänyt? Nyt se tosin jo nukkuu tuossa sängyllä. Olen muuten opettanut Lilin laittamaan raollaan olevan huoneeni oven kiinni. Säästynpä itse tuolta suurelta vaivalta, kun koira hiipii huoneeseeni jättäen oven auki. Pitäisi vielä opettaa se hyppäämään itse sängylle, kun usein täytyy nostaa..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti