20.9.2009

treeniseuraa

Parempaa otsikkoa en nyt sitten keksinyt, mutta oltiin äskettäin treenaamassa Bella-corgin ja Nean kanssa. Otettiin melkeinpä kaikkia liikkeitä, mitä nyt pystyttiin. Alkuun harjoiteltiin, ja sitten suoritettiin liikkeet kokonaisina. Lili oli tosi innokkaalla päällä, ja totteli hienosti. Palkkana oli raksuja sekä kumikana. Kerronta on tässä blogimerkinnässä vähän sekavaa, ja virheitä saattaa löytyä. Pikasesti koetin kertoa, ettei asiat ihan unohdu päästä :D

Seuraamisissa mentiin alkuun L -kuviota (yhdellä pysähtymisellä) ja myöhemmin vielä suuremmalla kuviolla. Hihnassa seuraa paremmin kuin hihnatta, vaikka kumpikin oli kyllä tosi hienoa. Käännökset sujuivat ihan hyvin, täyskäännös oli vähän väljää. Harjoiteltiin käännöksiä sitten jälkeenpäin erikseen.

Paikkamakuu oli 2min, noin 15 metrin välimatkalla. Tätä me ollaankin kaivattu, ryhmäpaikkamakuuta! (vaikkakin meidän "ryhmä" koostui Lilistä ja Bellasta) Bella nousi kait kerran, mutta aivan alussa. Lili ei huomioinut juurikaan, vaan makasi nätisti paikallaan. Hieman vilkuili, mutta ei paljoa. Jossain lähellä haukkui koira, vaikkei muuta häiriötä hirveästi ollutkaan. Koirat pysyivät nätisti loppuun asti, ja Lili nousikin hienosti sivulle. Jee!

Sitten harjoiteltiin hieman liikkeestä pysähtymisiä, me oikeastaan vain nopeita maahanmenoja. Lili meni hienosti maahan, joka kerta! Sen jälkeen pyysin Nean toimimaan liikkeenohjaajana. Lili kuulemma meni ripeästi maahan, ja onnistui muutenkin. Sen jälkeen otettiin liikkeestä seisominen, jota olen pitänyt tosi varmana liikkeenä. Kappas kappas, koira istui. Sen jälkeen harjoiteltiin seisomisia, kunnes saatiin juttu toimimaan. (Myöhemmin otettiin vielä kerran nämä kummatkin, silloin oli käskyjen kanssa vähän ongelmia, mutta lopetettiin sitten hyviin suorituksiin.)

Luoksetulo oli Lilimäisen reipas, eli tosi nopea! Se tosin puolittain törmäsi minuun, joten otettiin sitten lyhyellä välimatkalla, jolloin saatiin onnistumaan.

Luoksepäästävyyttä me hieman harjoiteltiin, mutta ei siitä mitään tullut, koska Lili ihan innoissaan meni pusuja Nealle antamaan ;-)

Sitten loppuaika sekalaisesti harjoiteltiin jotain pientä, koira jaksoi hienosti, vaikka aika kauan me treenattiin. Bellan ja Lilin välille ei päässyt syntymään mitään tappelua, lopussa Lili haastoi Bellaa leikkimään, mutta ei uskallettu päästää niitä juoksemaan. Lähes kokoajan ympärillä oli jotain pientä porukkaa, skootterit ajoivat ihan läheltä (!!!!!!!!), ja kentän läheltä kulki ihmisiä ja koiria. Kenttä on meille aika vieras, mutta hyvin Lili silti toimi. Häiriötä se ei hirveästi ympärillä olevista ottanut, paitsi kunnes Nean pikkuveli tuli, niin sitä piti pelätä. Mä sitten sanoinkin, että älä tule lähelle, koska tämä pelkää. Lähdettiin kävelemään kotiin kun alkoi olla jo viileä. Vähän matkaa me jaksettiin Lilin kanssa hölkätäkin!

Kuvia ei ole, koska kameraa ei kummallakaan ollut mukana. Huomenna en ajatellut treenata hirveästi mitään ennen möllejä. Ehkä ottaa nopeita liikkeestä pysähtymisiä nurmikolla (möllit taitaa olla kirstulassa kuoppaisella nurmella..). Toivottavasti koira jaksaa olla yhtä innoissaan kuin tänäänkin, tosi hienosti menivät treenit. Tämmösiä pitäs järkätä useamminkin, yleensä me Lilin kanssa vain kahden treenaillaan..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti