21.9.2009

möllitoko

Möllitokon alokasluokan tuomarina oli Mari Kiuru ja liikkeinä siis kaikki alokasluokan liikkeet. Lili ei ollut kovin hyvässä vireessä, vähän haahuili ja olisi tahtonut haistella joka paikkaa, eilinen innostus oli tiessään. Nyt täytyy tosissaan tehdä töitä, että säilyy tämä innostus, ettei lopahda niin kuin agilityn kanssa.

Mutta siis. Olen ihan tyytyväinen, paria liikettä lukuunottamatta meni tosi hienosti!

1. Luoksepäästävyys 9 / 1 / 9
Lili pakitti hiukan, ja en meinannut saada uudelleen sivulle. Ei kuitenkaan aloittanut räksytystä, vaikka varuillaan olikin. Hienosti meni mielestäni.
2. Paikalla makaaminen 0 / 3 / 0
Huoh.. Ei meinannut mennä maahan, korvat katosivat jonnekin siinä vaiheessa. Jäi hienosti paikalleen, mutta nousi istumaan toisen koiran lähtiessä paikoiltaan. Istui jonkun aikaa hienosti, joten en kutsunut luokse tai palauttanut makuulle. Sitten se nousi seisomaan, ja haisteli kohtaa missä oli istunut. Sitten taas lysähti istumaan, ja juuri ennen ajan loppumista lähti hiippailemaan luokse. No.. Eipä tainnut monikaan saada täyttä 10 tästä liikkeestä, silti jäi harmittamaan tosi paljon! Yleensä paikkamakuu on meillä hyvin varma.
3. Seuraaminen kytkettynä 9 / 2 / 18
Hienosti meni mielestäni. Alkuun Lili vähän haahuskeli, mutta liikkeelle päästyä meni hienosti. Jossain vaiheessa kehuin, yksi perusasento oli vähän liian edessä. Juoksuosuus meni kivasti. Tuomari sanoi muistaakseni, että hyvin seurasi, itse kuulemma kiiruhdan liikaa pysähtymisessä ja käännöksissä, ja koira ei kerkeä mukaan.
4. Seuraaminen taluttimetta 9 / 4 / 36
Tämä meni yhtä hyvin kuin edellinenkin, jos ei paremmin. Muistin hidastella käännöksissä ja pysähtymiset eivät olleet niin teräviä. Koira lähti jossain kohtaa haahuilemaan, joten annoin toisen käskyn. Juoksuosuus meni hienosti. Tuomari sanoi, että käännökset ainakin olivat paremmin kuin aikaisemmin. Haahuilusta lähti piste.
5. Maahanmeno 0 / 2 / 0
Joopajoo. Seuraaminen hienoa, annoin yhden käskyn (kuvittelin koiran menevän makaamaan), ja kun käännyin, niin siellähän se istui. Olisin vaikka varmuudeksi voinut antaa toisen käskyn, silloin ei olisi tullut sentään nollaa, jos koira olisi mennytkin makaamaan. Mutta tätä täytyy harjoitella, opetan varmaan uuden ja terävämmän käskyn maahanmenolle. Vaikka joku "pläts".
6. Luoksetulo 10 / 3 / 10
Jäi hienosti istumaan ja tuli vauhdilla. Aika läheltä liippasi, ettei törmännyt... Perusasento ei heittänyt ollenkaan niin vinoon kuin tuolla vauhdilla pelkäsin.
7. Seisominen 10 / 2 / 20
No mitäs tästä :-D Seuraaminen oli hienoa, jäi hienosti seisomaan, vaikka pelkäsin istumista. Varmaan ei hirveästi liikkunutkaan, koska tuomari ei ainakaan mitään sanonut..? Ei ennakoinut sivulletulossa.
8. Estehyppy 10 / 2 / 20
Huh, vau! Hyppäsi ekalla käskyllä, ilman käsimerkkiä. Jäi hienosti melko suorassa seisomaan esteen toiselle puolelle, haistoi estettä ja komensin sitä sitten seiso käskyllä (jonka aluksi ajattelin jättää tekemättä, Lili yleensä pysyy ilmankin ihan hyvin). Ei ennakoinut sivulletulossa.
9. Kokonaisvaikutus 9 / 1 / 9
Tuomarin mielestä Lili työskentelee hyvin, pientä tarkkuutta kuulemma tarvitsisi vielä. Ilman paikkamakuun nollimista olisi tullut hieno tulos :-)

Pistemäärä yhteensä 142, kakkostulos.

Tuomari oli mielestäni sopivan tiukka möllitokon tuomariksi. Meitä oli alokasluokassa 10. Sijoitustamme en muista, taisimme olla viidensiä tai neljänsiä? Palkintoja sai onneksi kaikki, niin myös mekin. Oli siinä ainakin pallo ja joitain herkkuja. Nam nam.

Bellalla ja Nealla meni myös hienosti, olivat möllimöllien kolmansia! :) Jäätiin palkintojenjaon jälkeen vielä treenaamaan kauemmas kentälle. Oli jo aika kylmä, joten ei siitä tullut oikein mitään. Lopetettiin pieneen seuraamispätkään, ja sitten käveltiin agilitypuolelle. Meidän kyyditsijä oli "vähän" myöhässä, joten mentiin pari kertaa A-estettä, kunnes lähdettiin Nean ja Bellan kanssa kävelemään kohti kotia. Äiti sitten poimi meidät kyytiin ja lämpimään autoon ;-) Lili varmaan tarvitsee tästä lähin iltaisin jo villapaitaa, ja omistaja tumppuja! Oli kyllä tosi kylmä..

2 kommenttia: