22.9.2009

treenailua

Tänään käytiin taas treenaamassa meidän vakkaritreenikentällä, ja seuranamme oli ihanainen Bella-corgi omistajansa kanssa.
Koulun jälkeen kävin ensin katsomassa kaverin Leego-shelttipentua (ikää 8vk). Kuvia ei pikkuisesta ole, kun en kameraa kouluun olisi uskaltanut ottaa. Sen jälkeen pyöräiltiin Nean ja Bellan kanssa meille, otettiin Lili mukaan ja lähdettiin treenaamaan.

Alkuun treenailin Lilin kanssa maahanmenoa ("pläts"). On oppinut hienosti, menee jo ilman käskyä. Nyt koetan vain malttaa naksutella nopeita ja oikeaoppisia maahanmenoja. Sen jälkeen varmaan jatketaan sillä, että koira on vierellä kävelemässä, sanon pläts ja pysähdyn koiran kanssa. Naksutin on kiva vempain tämänkin asian opetteluun.

Sitten harjoittelin pienesti paikkamakuuta (tässä sanana on tosin maahan). Lili pysyi ihan hyvin, palkkasin palatessani koiran luokse. Aikaa en ottanut, vielä.


Sen jälkeen mentiin seuraamista L-kuvion mukaan. Nea toimi liikkeenohjaajana ja pysäytyksiä oli neljä, oikealle ja vasemmalle käännökset, sekä kaksia täyskäännöstä.


Kesken meidän seuraamisen, Nea huutaa että "mäyräkoira!". Ajattelin että kentän laidalla lenkkeilee joku mäykky omistajineen, hyvähyvä, häiriötä, mutta tämä olikin vapaana ja jäi pällistelemään meidän treenailuja. Komensin Lilin maahan (josta se kyllä vähän hiipi) ja houkuteltiin mäyräkoira luokse. Laitoin sille Lilin hihnan kaulaan, ettei se karkaa, koska omistajaa ei näkynyt. Paikalle tuli kuitenkin nuori tervueren omistajansa kanssa, jotka olivat lähteneet karkulaista etsimään. Belggari aika vapaasti tempoi hihnassaan samalla kun omistajansa otti vieraan mäykyn syliinsä. Liliä alkoi hermostuttaa ja se uskalsikin lähemmäs belggaria. Lili sitten pelästyi isoa huitovaa belgityttöä ja aloitti hirveän valituksen..... Vakuuttelin, että toinen koira ei edes koskenutkaan siihen, jolloin mies lähti palauttamaan mäyräkoiraa naapurilleen. Hetken päästä myös itse mäyräkoiran omistaja saapui paikalle kysymään, että eihän niiden koira satuttanut kumpaakaan. Vastasin että ei, ja selitin Lilin vain pelästyneen, sen takia hirveä huuto.



Sen jälkeen seuraaminen oli vähän ujoa, mutta piristin koiraa leikkimällä sen kanssa pallolla ja taas jatkettiin :-) Otettiin myös yksi minuutin paikkamakuu, jonka aikana Bella riehui jonkun matkan päässä Lilistä, otti luoksetuloa sun muuta häiriöksi. Lili pysyi hienosti. Kuvailin Bellan tokoilua, ja Nea meidän. Jossain vaiheessa löydettiin myös kuollut metsähiiri, joka haudattiin Bellan kaivamaan kuoppaan. Lopuksi otin koiran kanssa vielä noudon, sain vähän hoputtaa Liliä tuomaan kapulaa, ettei jäisi aikaa muljauttelulle ja pureskelulle, ihan hyvin se toi kapulan ja ei pudottanut ennen kuin pyysin.



Tultiin vielä meille ja treenattiin hyppyä. Kumpikin onnistui tosi hyvin, Bellakin, vaikka aloittelevat vasta sen harjoittelua. En keksi mitään, minkä avulla saisin Lilin lopettamaan esteen nuuhkimisen hypyn jälkeen..? Lähdin vielä itse kauppaan ja jätin Lilin kotiin.


Kyllä se Lili ihan nätisti seisoo :-)

Kaikki vesileimattomat kuvat on ottanut Nea Kaasalainen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti