7.6.2010

treenit

Tänään mentiin kirstulassa ihan kivaa rataa. Paljon hyppyjä ja valssauksia niiden välissä. Lilillä oli kivasti vauhtia, enempi kuin viimeksi vaikka viime kerralla oli myös melko kuuma. Ekalla kerralla onnistuttiin kivasti, paitsi että vähän tökkäs meno esteelle jossa piti tehä takaakierto. Esteen juurelle se jäi jotain kovasti haistelemaan ja oma vauhti pysähty kans liikaa kun odotin koiraa niin paljon. Lopussa oli kolmen hypyn suora (välimatka kait 2m mineillä) ja ne meni hyvin. Mutta sitten tokalla kerralla onnistuttiin ehkä vielä paremmin, etenkin tossa takaakierrossa, mutta sit kolmesta hypystä keskimmäinen rima tuli alas. Lilillä oli näköjään liikaa vauhtia, ja ei saanut itteään koottua ennen jo tokaa hyppyä. Yleensä tällä ei rimat lennä mihinkään, on oppinut varomaan niitä. Nyt onneks ei ollut moksikskaan, tuskin edes huomasi pudottaneensa rimaa :D

Harjoteltiin itsenäisesti keppejä sekä puomia. Kepit on tosi hienot, hakee niille aika kivasti. Otettiin kummaltakin puolelta ekaks ja menin koiran kaa suht samaa vauhtia. Reipas! Sitten lähetin sen vähän kauempaa ja menin ite taaempana, kannustin kuitenkin koko ajan, ja ylläri sehän meni kepit tosi hienosti ja kivalla vauhdilla loppuun asti, vau! Otettiin sit vielä myös silleen että ite vedätin sitä pikkasen, juoksin edellä ja meni silti tosi huolellisesti. Kepit jos jaksasin joku päivä kasata tohon pihalle niin voitas ottaa enempi kans sellasta vauhtitreeniä niitten kanssa, että vetäsin lelua niistä väleistä. Sillein kepeistä vois saada vielä nopeammat, vaikka ne on musta tosi hienot jo noin. Puomi oli kans kiva, koira ravaa lopun mutta se on ihan kiva. Kouluttaja katto sit lopuks vielä kaikkien puomin ja aan. Me voidaan ottaa puomia ihan juoksemalla, että turha on jatkaa tota pysäyttämistä, koska Lili ei vaan ole sellanen tyyppi että hyppis kontakteja. Aassa sama juttu, se hidastaa tosi nätisti loppuun ja se kontaktialue on ihan valtava, ei mitään hätää että se uskaltas sieltä hypätä. Luultavasti aletaan siis juoksemaan kontakteja tästä lähtien, vai miten se sanotaan? :D

Treenien jälkeen käytiin siinä ylemmällä kentällä ottamassa yks luoksetulon stoppi (seisomaan) sekä paikkamakuu. Meni hienosti, paikkamakuussa en ottanut aikaa, mutta piilossa olin jonkun aikaa, ehkä minuutin. Koira pysy luultavasti ihan nätisti, koska kivasti se siellä makoili kun palasin luokse. Kotona iskin Lilille punkkipannan kaulaan, aletaan sitä nyt käyttämään. Madotin Lilin taas, mulla ei tarkkaa tietoa ole millon sille viimeks annettiin matolääke, mutta joskus loppusyksystä se oli.

Me voitas Lilin kanssa harkita kisaamista, kunhan saatas se keinu kuntoon. Se sujuu mutta ei ole kovin nopea. Kouluttaja sano että ei oikeestaan ole mitään konstia saada ton ratasuorituksiin enää vauhtia, että kaikki keinot oon luultavasti käyttänyt ja tollanen se vaan sattuu koira olemaan :D Enkä itekään siihen usko, ellei sit joskus se syty ihan totaalisesti tohon lajiin jos nyt päästään joskus kisoihin asti. Se korkeus vähän huolettaa... jos se on medi niin en tiedä miten sit tehtäs.. Luultavasti käytäs yhet, kahet kisat mutta lopetettas sit ihan ryhmässä treenaaminenkin. Ei toi vaan pysty hyppäämään kunnolla sellasia esteitä. Voitas alottaa sit käymään vaikka niissä vapaissa treeneissä että meillä on tokon lisäks jotain kivaa tekemistä kans :)

Huomenna on näyttelytreenit linnanpuistossa. Siellä on mitta ja mennään Lilin kanssa sit sinne. Jos L nyt sillä mittauksella on vaan hiukan isompi kun sen 35 niin ei me olla mitään luovuttamassa, käytäs sit mittaan ihan virallisesti kisoissa ja katteltas sitte enempi :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti