23.10.2009

kuulumiset

Pitkästä aikaa jaksan tulla meidän kuulumisia kirjoittelemaan. Lilillä oli siis torstai-perjantai välisenä aikana (viime viikolla) shelttikaveri täällä meillä. Hyvinhän ne tulevat juttuun..


Ollaan nyt lähes päivittäin otettu Lilin kanssa jotain pientä tokoilua, paikkamakuuta eniten harjoitellaan. Se on tosi epävarma liike, joten otetaan sitä monia kertoja päivässä. Ongelmana on siis se, että Lilin kyynärät nousee maasta, vaikkei varsinaisesti istukaan. Kylmät ilmat, märkä maa ja muutenkin tylsät olosuhteet varmaan vaikuttavat siihen. Ja paikkamakuusta tahdon ehdottoman varman ylempiäkin tokon luokkia ajatellen (näkösuoja? ei hyvä).

Kaikki muut liikkeet sujuvat hyvin. Liikkeestä maahanmeno vähän hidas, mutta onnistuu paremmin kuin pari kuukautta sitten. Seuraaminen ok, vasemmalle käännöksessä ei oikein käytä takapäätä, vaikka kaikenlaisia harjoituksia ollaan koetettu tehdä. Juoksuosuutta pitää vielä harjoitella. Luoksetulo mahtava, kunhan koira muistaa että minut tosiaan pitää kiertää, eikä tulla päin! Liikkeestä seisominen hyvä, ei ehkä kovin siisti pysähdys, mutta ei ota askelia, vähän vain asettelee etutassujaan. Hyppyä ei olla treenattu, mutta uskon sen onnistuvan.


Eilen meillä olikin taas agitreenit. Mentiin lyhyitä pätkiä, ja harjoiteltiin takaaleikkausta, puolivalssia sekä sylikäännöstä. Sujui ihan hyvin, etenkin kepeille Lili kuulemma haki hyvin, vaikkei kovin kaukaa. Muiden suorittaessa saatiin mennä myös pari kertaa puomi (nami toisessa päässä, vauhtia jes!) sekä pussia. Lili tulee pussista heti, kun nostan vähän sitä kangasta. Aika hassua, koska tosiaan vain vähän hipasen sitä pussia ite ja sitten koira tulee, vasta. No, kaipa se joskus pussin kunnolla oppii :-) Vauhti oli ihan ok, kolmen esteen suoralla ei kyllä hirveästi innostunut eikä Lili yleensäkään irtoa mihinkään, mutta ihan perusvauhti. Hyppy+kepit pätkässä oli tarkoitus tehdä sylikäännös ennen keppejä, ja Lilille tuli intoa hirveästi taas kepeistä, kepit on niin kivat!

Eipä kai tässä muuta :-) Viikonloppuna koetetaan lähteä oikein kentälle tokoilemaan, kun nyt ollaan viikon ajan vain tuossa oman pihan edessä hiottu jotain liikkeitä.

3 kommenttia:

  1. Jos koira moittii kylmää maata, voi paikallamakuun ulkona tehdä alustalla (pieni viltti tmv.). Sisätiloissa sitten tehdä samaa ilman alustaa, jottei liitä alustaa liikkeeseen. Näin meidän tokoryhmässä harjoittelee kylmän kauden ajan evl:ssä kisaava, lyhytkarvainen koira.

    VastaaPoista
  2. Ai, mä en olekaan tiennyt että saa kokeeseen ottaa alustan! En sitten tiedä kuinka Lili tykkää maata alustan päällä, kyllä varmaan mieluummin kuin maassa. Onneksi nyt talvella useimmat kokeet ovat sisällä, niin tuota ei tarvitse huolehtia muuten kuin treenatessa :-)

    VastaaPoista
  3. Kokeissa ei saa pitää alustaa, mutta treeneissä se on hyvä, jos koiraa oikeasti paleltaa kylmällä maalla, niin ei tule epämiellyttävää siitä sen takia.

    VastaaPoista