9.10.2009

agitreenit Pekolassa

Eilen oli ensimmäiset agitreenit Pekolan kylmällä lavalla. Lämmiteltiin Lilin kanssa aika kauan, vaikka aika lailla odotteluksi se menikin. Pari kertaa käytin ulkona juoksemassa omaa vuoroa odotellessa. Meillä oli kouluttajana Taru Walden. Paikalla oli meidän lisäksi walesinspringerspanieli, kaksi tolleria, westie ja pun.irlanninsetteri. Ryhmä on aika iso, ja vaikka lyhyttä rataa alkuun mentiinkin, niin aikaa kului paljon.

Eli siis ensiksi mentiin näinkin yksinkertaista ja helppoa rataa. Meillä ei mitään ongelmaa. Vauhtia oli kivasti tauon ansiosta, mutta olisi Lili kovempaakin voinut juosta. Kovasti en koettanut innostaa, lelulla olisi varmaankin toiminut reippaammin, mutta koira kävi muutenkin melko kuumana. Radan jälkeen otettiin puomi uudestaan, koska se oli vähän hitaampi sekä harjoiteltiin targetin käyttöä. Lili menikin paljon reippaammin puomin, kun nami odotti päässä. Otettiin kepit ja siitä puomille, ja puomi oli taas nopea. Täytyykin useammin viedä nami odottamaan alastulokontaktin loppuun, nyt Lili jopa koetti karata puomille, mikä on aika harvinaista tämmöisen lahnan kanssa ;-)

Toinen rata (alkaa siis hypyltä, loppuu puomille) oli sitten vähän pidempi, mutta ei mitenkään ongelmallinen.. Putkeen meni hyvin, vaikka vähän vauhti hidastuikin. A-esteen tuli reippaammin, kun en niin hirveästi mennyt Lilin edelle, vaan kuljin sen rinnalla kun se tuli varovasti alas. Radan jälkeen otettiin vielä a-esteen jälkeinen hyppy, jonka taakse laitettiin targetti, koetettiin saada siis Liliä irtoamaan paremmin ja sitten jatkamaan matkaa. Mutta eihän Lili tajunnut mennä hakemaan namia. Ei me olla pitkään aikaan targettia harjoiteltu, tai sitten se pelkäsi kouluttajaa ;-) Vauhtia oli taas tarpeeksi, vähän tuli itselle kiire valssailla jossain kohtaa, ja jätin koiran selän taakse, mutta hienosti selviydyttiin "puhtaasti".

Lilillä oli mukana villapusero, jota pidettiin sitten päällä aina odotellessa. Ensi viikolla ei päästäkään agilitytreeneihin, mutta sitten taas parin viikon päästä. Minulla alkoi tänään syysloma, ja maanantaina matkustetaan Lilin kanssa junalla Viitasaareen, josta tullaan takaisin varmaan keskiviikkona tai torstaina. Lili tuskin jaksaisi agilityä silloin, ja meille tulee Iiris-sheltti päiväksi hoitoon, kun omistajat lähtevät kai laivalle (?).

Pekolassa tokoiltiin vähän vuoroa odotellessa, ja ollaan nyt treenattu alon liikkeet tosi hyvään kuntoon. Minusta ne ovat kaikki koevalmiita, tosi varmoja ovat myös ne jäävät, joissa siis käskyt "pläts"=maahan ja "seista"=seiso. Paikkamakuu sujuu myös, vaikka ei ollakaan otettu täyttä matkaa ja aikaa. Se täytyy vielä treenata, jos se sössitään niin ei oikein ole mahdollisuuksia ykköseen. Tosin eihän mulla vielä ole tietoa milloin päästään kokeeseen, ensi vuonna vasta?

2 kommenttia: