12.10.2009

äääh

... Ääh tosiaan! Ei me lähdetykään mihinkään reissuun nyt alkuviikosta. Pöhpah. Nyt sitten koko loma menee enemmän ja vähemmän tietokoneella oleiluun ja koiran kanssa treenaamiseen. Ainakin melkein... :-D

Viikonloppuna olin laiska ja ei tehty hirveästi mitään Lilin kanssa. Lenkkeiltiin me vähän, ja siihen se sitten jäikin. Koiraa on nyt mystisesti alkanut kiinnostaa roskakorit ja niiden sisältö. Se saa jopa vessan "poljinroskiksen" auki, en tiedä miten. Pari kertaa on jäänyt itseteossa kiinni, ja tuo pitää kyllä kitkeä pois. Ei se roskiksia penkonut pentunakaan? Se on myös kahden päivän aikana suolistanut kaksi pehmoleluaan, outoa :-D Samapa tuo, vanut vain pehmoihin takas sisälle ja korjaamaan reiät. Olen väsännyt sille myös erilaisia aktivointileluja. Tai palloa se pyöritteli, ja sen jälkeen koetti selvitellä nameja pyyhkeen joukosta, joka piti ensin saada pahvilaatikosta. Huomenna varmasti lähdetään oikein kentälle treenaamaan, ettei Lili ihan tylsisty!

Ja sitten itse asiaan. Tänään me treenattiin jo jotakin. Sisällä harjoiteltiin sivulletuloa eri kulmista sekä nopeita maahanmenoja. Sujui ihan hyvin. Lili tulee kivasti sivulle, vaikka joskus heittää vähän vinoon. Maahanmenot ihan ok. Lilin ainoa noutokapula on myös löytynyt ja harjoitellaankin ahkerasti sen pitämistä. Nyt ollaan siis noudossakin ihan alkuvaiheessa, kun välttämättä tahdon opettaa sen kunnolla alusta, ja ihan hyvä niin. Tällä hetkellä treenataan sitä, että Lili ei pudota kalikkaa suusta, vaikka osuisinkin siihen. Vasta "irti" käskyllä on lupa antaa kapula pois. En myöskään suvaitse sitä kapulan pureskelua ollenkaan, vaikkei sitä ilmenekään näin "helpoissa" harjoituksissa.

Tänään iltalenkillä otettiin vain pieni pätkä seuraamista. Oli ihan ok, hihnassa oli vain tosi väljää. Mutta juoksuosuudessa koira törppöili oikein kunnolla! Kai me ollaan liian vähän harjoiteltu sitä, mutta L sekä edisti että seurasi hyvin väljästi. Se myös teki sellaista "oikean paikan hakua" ja seilasi siinä sivulla sitten edestakaisin kokoajan. Ääh. No, harjoiteltiin tätä ihan pieninä pätkinä, kunnes saatiin paikka oikeaksi. Täytyykin nyt tuotakin alkaa ottamaan useammin. Jääviä otettiin vain hieman, koska maa oli märkä. Lili meni kuitenkin ihan kiitettävästi maahan, vaikkakin vain käsimerkin avustuksella. No, sitäkin täytyy siis treenata eri olosuhteissa, olihan se mulla tiedossakin. Kotipihan edessä laitoin koiran myös muutamaksi kymmeneksi sekunniksi makaamaan paikallaan.

Tänään olen säätänyt ja vääntänyt tätä blogin ulkoasua toosi kauan. Mutta kun ei meinaa onnistua! En vieläkään ole tyytyväinen. Tämä saa kyllä kelvata, en jaksa enää :-D Jotain pikkusäätöjä (kuten linkkien väriä) voisi vielä tehdä.

2 kommenttia:

  1. joo sama, en haluais kanssakkaa sen takia tilata netistä :p mä varmaa tilailen parson puodista uusimman mallin liivin jos en huomenna mistään löydä, tuskin löydän.

    VastaaPoista
  2. AI LOVE HIKIPEDIA<3 sieltä siis tekstit : D
    Te ootte paikoitellen samassa jamassa ku me : D tuo seuraa kuminauhataval, et välil kauemmas,välil lähemmäs. Ja vielä toissapäivänä meni niin hyvin .__. mutta tänään uudestaan : D
    Kyllä se siitä lähtee (: Ja hieno blogi muutes!

    VastaaPoista