24.3.2010

Ahkeraa treenausta

Ahkeraa treenausta ainakin verrattuna siihen miten harvoin me ollaan esim tänä vuonna ylipäänsä treenattu. Johtunee varmaan siitä, että vihdoin sain meille paikan kokeesta!!

Eilisen ja tän päivän jutut tiivistettynä.

Paikkamakuu: Eilen makuutin noin minuutin ehkä vähän vajaalla matkalla. Mutta ulkona! Se oli niin hienoa, etten viitsinyt sen pidempään. Paitsi sitten kun huomasin että koira omistajineen oli menossa vähän matkan päässä meidän treenipaikalta niin iskin koiran jossain vaiheessa makuulle ja seisoin ite parin metrin päässä. Murisi, nosti kyynärät, mutta pelkkä "ei, maahan" komento riitti sille ja meni takas. Jes :) Olin tosi ylpee... Tänään laitoin sen makaaman vain siksi aikaa kun ihminen kulki vähän matkan päässä. Lili ei noussut, murisi vain mutta lopetti komennuksesta. Tosi makee! Sille on kuitenkin niin eri asia häiriö täällä, kodin lähellä kuin koepaikalla ja treeneissä, jossa sitä ei kiinnosta ainutkaan koira tai ihminen. Laitoin sen uudestaan makaamaan hetkeksi kun kävin hakemassa kotoota kameran (me siis treenattiin meidän talon edessä). Eipä siinäkään kestänyt kuin ehkä 5s kun olin koiralta piilossa, mutta alku se on tämäkin.

Seuraaminen: Ollaan otettu vain ilman hihnaa. Eilen otin seuraamista niin että en katsonut koiraan ja koetin kävellä suorassa :-D Koira tuli aika väljästi ja jäi vähän jälkeen jossain vaiheessa. Sitten alotin naksuttelemaan lyhyiltä pätkiltä sitä tiiviimmäksi. Tänään jatkettiin naksutteluja ja aika nätisti meni. Koira oli vähän nukuksissa..


Jäävät: Näitä ollaan treenattu vain että ite kuljen edellä ja huutelen käskyjä. Eilen ei ollut mitään ongelmia. Tänään koira koetti ennakoida maahanmenoa heti kun tajus mun pyytävän sitä seuraamaan mua edessä, joten sit palkkailin vähän aikaa vaan siitä että se kulki nätisti mun edessä. Kaikki sujui hyvin, otettiin sekasin maahanmenoa ja seisomista. Oli alkuun vähän hidas ainakin tuo maahanmeno, mutta kun heittelin sille nameja palkaksi niin virekin nousi.

Luoksetulo: Eilen otettiin kait kerran ihan kokeenomainen luoksetulo, mahtava oli :-) Tänään sitten harjottelin stoppia siihen (seisomista). Huusin stop ja heitin possulin sille kerran. Sitten otin lyhyemmällä matkalla ja odotin ekaks että se pysähtyi, sit naks ja possuli. Toistettiin kai muutama kerta, sit pelkkä läpijuoksu, siinä koira tuli perusasentoon vähän vinoon mut ei yhtään koettanut ennakoida tai mitään.

Palkkana oli nappulaa ja luoksareissa possuli :D Lopuks koetin ottaa kuvia samalla kun leikin sen kanssa possulilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti