13.5.2010

Kuulumisia

Tänään meidän piti suunnata mätsäriin, mutta ite nukuin pommiin ja ei keretty ilmoittautumaan. Lähdin sitten vaan ilman Liliä kameran kanssa liikkeelle ja yhentoista aikaan olinkin paikalla. Sanni esitti Bellaa ja Nea sit Zmajiin, joka hienosti oli pienissä (ekaa kertaa mätsärissä!) SIN5 :) Muitakin tuttuja nähtiin. Ja ehdottomasti päivän paras juttu oli, kun tapasin parivuotiaan mudityttö Roosan. Tosi ihana, hieman ehkä vetäytyvä tapaus, mutta niin kiltti. Juttelinkin omistajan kanssa ja kyselin tytön luonteesta ja kasvattajasta. Ihana! Puolenpäivän aikaan olinkin jo sitten kotona.

Sitten lähdettiin Lilin kanssa treenimään tonne kentälle, kun se ei mätsäriin päässyt. Ekaks otettiin paikkamakuu, noin minuutin. Olin koko ajan piilossa ja L pysy upeasti. Jos jotain sanottavaa, niin se että nykyään tuo ei mene välttämättä ekalla käskyllä maahan vaan joutuu toistamaan. Sitä harjoteltiin pari kertaa. Otettiin L-kuvion muotonen seuraaminen, jossa kaikkikäännökset ja pari pysähdystä. Lili oli vähän laiskalla tuulella, ei kovin hyvässä vireessä. Hetken aikaa leikittiin ja otettiin uusiks ja meni paljon paremmin. Vähän ehkä väljä ja koira seilaa pikkasen tossa, mutta kyllä siitä vielä hyvä saadaan!

Jääviä otettiin kans ihan alon tyyliin. Pläts ei onnistunut, ei sitten millään. Seisominen oli hieno. Harjoteltiin vielä silleen että kuljen takaperin ja koira mun edessä ja siitä heittelin käskyjä. Ne onnistu. Sitten harjoteltiin luoksetuloa pysäytyksellä. Olen ehkä viiden metrin päässä ja kun koira tulee niin sanon stop ja heitän lelun sen taakse. Ihan alkuvaiheessa siis vielä. Kaukoja otettiin noin metrin matkalla ja näytin vähän kädellä istu-maa vaihdot. Tahdon survoa kunnolla koiralle lihasmuistiin ton liikkeen, että se tulee jatkossa menemään nätisti. En salli minkäänlaista liikkumista. Istumaan nousussa se joskus nousee ekaks kokonaan seisomaan ja sitten vasta istuu. Tänään ei tehnyt sitä.

Lähdettiin sitten vielä metän kautta lenkille. Lili oli vähän vaisu ja jäi jälkeen haistelemaan jotain hajuja. Vastaan tuli käppänä-pystykorva sekotus ja just sillon L oli jossain puskassa. Seropi oli kans vapaana, joten ooteltiin vähän aikaa että Lili tuli puskastaan ja koirat pääs vähän tutustumaan. Lili ei yhtään pelännyt, vähän vaan oli yllättynyt kun omistajan luona olikin nyt outo koira :D Vähän aikaa ne toisiaan haisteli, mutta Liliä kiinnosti enempi maassa olevat hajut joten jatkettiin sitten matkaa.

Sunnuntaina oon menossa meidän seuran kisoihin avustamaan Parolaan. Maanantaina alkaa taas agitreenit Kirstulassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti