24.5.2010

Agi ja tokohöpinää

Tänään oli agia tuolla vesisateessa, onneksi ei kuitenkaan ihan koko aikaa rankasti satanut. Mentiin rataa ja sitten lopuksi keinua yksitellen (sekä sai itsenäisesti jotain harjotella).

Rata mentiin kaksi kertaa. Ihan helppo, koira vähän vauhditon mutta kuitenkin ihan kivasti mukana. Sen radan jälkeen kouluttaja kerto kaikille jutun, jolla vois saada rataa nopeammaksi. Meillä ei kuulemma mitän ihmeellistä korjailtavaa ollut, mutta putkelle lähettäessä koira meinas lähteä väärälle putkelle, joten sitten tokalla kertaa tein siihen valssin ja yritin takaaleikata koiran putkeen. Ei onnistunut ja koira tuli putkesta takasin. Tehtiin pari kertaa sitten tätä putkelle leikkausta.

Tehtiin ite sit aata, joka on aika kiva. Alastulo vähän hidas, mutta muuten on aika sujuva. Keinu meni ihan hienosti. Kouluttaja sano että eipä meillä taida oikeen missään esteessä olla hirveästi hankaluuksia nähdessään meidän keinun, koska ilmoitin aiemmin että se ja pussi (ja vauhti) on meidän suurimmat ongelmat. Nojaa, ei toi keinu missään kisakunnossa ole, mutta ehkä se vielä siitä :)

Kouluttajan kanssa viime kerralla juteltiin siitä, että me oltais Lilin kanssa päästy kisaavien ryhmään mun aktiivisen talkoiluni (:D) vuoksi, mutta ilmotin kuitenkin silloin aiemmin että mielummin tullaan tähän osaavien/kisaamaan tähtäävien ryhmään. Lilin kanssa on ihan hyvä tehdä helppoja harjotuksia, jotta saatas sille lisää varmuutta ja vauhtia. Ajattelin joskus että ilmoittaisin sen ihan alkeisryhmään, jotta voitas käydä kaikkia esteitä läpi uudestaan ja ihan superpalkalla. Mutta sillon se veis joltain ihan oikeasti aloittelijalta ja agilitysta kiinnostuneelta mahdollisuuden alottaa just siinä ryhmässä, ja en usko että siitä lopuksi olisi edes apua. Koira vois kyllästyä vielä enemmän jos kaikesta tulee jo liian helppoa, vai?

Lilistä näki ettei se tykännyt tänään treenata. Kentällä oon alkanut jo viime kesäkaudella huomaamaan siinä paineistumisen merkkejä. Se luimistelee, on tosi hissukka, lelusta ei innostu niin kovasti kuin normaalisti ja enempi on palkittavissa nameilla. En tajua sitä. Ei sille ole koskaan tapahtunut kentällä mitään, vai olenkohan vaatinut siltä liikaa? Se lähtee melkeinpä karkuun nähdessään lelun ja jäätyy täysin. Tänään mulla oli se lammaslelu mukana, ei innostunut siitä. Saattohan tänpäivänen johtua pelkästään tosta ilmasta, masentavan märästä (ja pitkästä!) nurmesta. Tai sitten koiralla oli muuten huono päivä. Tokoilu oli Lilistä sikakivaa siellä, mutta en saanut sitä ikävää "tilannetta" mitenkään nollattua vaikka käytiin kävelemässä kentän ulkopuolella. Kotona koira ihan normaali ja innostu leikkimään ihan pienistäkin eleistä. Mun mielestä talvella Pekolassa koira oli paljon hilpeempi treenatessa, joten voikohan johtua pelkästään tosta paikasta.

Oon nyt päättänyt että mennään sunnuntaina Parolaan mätsärin lisäks myös möllitokoon, AVO luokkaan hui. Ei meidän liikkeet ole ihan kisakunnossa, mutta toihan on vaan treeniä. Palkattomuus onnistuu ja sitä ei tarvi treenata, mutta jotkut liikkeet on vähän hiomisen alla. Kaukot ihan yhtäkkiä alkanut sujumaan (sanon sekä suullisen käskyn että näytän käsimerkin), paikkamakuu on melko varma, nouto on sujunut hienosti jo pitkään, jäävät sujuu miten sujuu ja hyppy varmaan sujuu kans (sitä ei olla avotyyliin treenattu). Seuraaminen on vähän kankeeta, sekä luoksetulon pysäytys on meillä suurin ongelma, mutta kyllä uskon että saadaan sekin treenattua. Mölleissä voin vaikka jättää sen tekemättä, kattoo sit.

Koiran turkki alkaa vähän sojottaa, joten huomenna mun on pakko sitä vähän nyppiä, että saan joskus edes aloteltua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti