16.9.2010

tunnari&merkki

Tänään yllätyin positiivisesti, kun pitkästä aikaa muistuteltiin mieleen, mistä noissa liikkeissä on kyse.

Tunnistusnoudossa olen kokeillut niin monia eri tapoja, ja tänään oli sitten vuorossa että pistin kapuloita vaan tosi paljon kasaan. Omalla kapulalla sitten härnäsin koiraa, pistin Lilin nurkan taakse odottamaan kun laitoin oman kapulan muiden sekaan ja pyysin hakemaan sanalla etsi. Ja se haki oikean! Toistettiin pari kertaa ja se haki aina oikean. Olin niin yllättynyt, onko se vihdoin tajunnut mitä tässä haetaan? Yhdellä kertaa se lähti vähän liiankin innoissaan hakemaan omaa ja vähän pläräs toisenkin kapulan kanssa ennen kun nappas oman. Ehkä me saadaan tämäkin liike kuntoon, vitsi olen tosi tyytyväinen!

Merkkiä muisteltiin kanssa. Kerran L vähän tais innostua ja rupes kynsimään merkkinä toimivaa purkkia, huomautin nätisti että ei tehdä tollasta ja rauhottelin vähän ennen kun seuraavaks lähetin. Otettiin aika lyhyeltä matkalta, ja niin että kun koira menee oikeaan kohtaan (merkin taakse), naks ja heitin pallon Lilin taakse. Tänään treenailtiin vain sisällä, kun ulkona oli niin märkää.

Me ei oltu viikko sitten agitreenien "päättämismölleissä". En tahdo mennä tuon kanssa enää rataa. Talveksi aion ostaa kerholta Pekolan avaimen, jolla saa 2 x ½h varattua viikossa. Ryhmätreenit eivät vain sovi Lilille, eikä me varmasti edistytä jos painostan ja pakotan sen juoksemaan pitkää rataa. Pekolassa tarkotus on saada koira tottumaan taas olemaan normaalisti agiesteiden läheisyydessä, saada se leikkimään siellä. Sitten otetaan mukaan pari estettä, ja tehdään vaan vauhdikkaita & tosi helppoja treenejä. Opetellaan kaikki alusta. Tavoitteena on saada talven aikana koirasta innokkaampi agilitaaja ja opetella ne jotkin epävarmat esteet kokonaan uusiksi. Odotan innolla :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti