7.7.2010

Kuulumisia


Tämmönen tyttö on ollut perjantaista asti meidän arkea piristämässä, ja hyvinhän meillä on mennyt. Koirat tulevat keskenään toimeen hyvin, niin kuin aina, ja mitään erikoista ei ole tapahtunut. Lili on muutaman kerran vähän ronskisti koettanut saada toista leikkimään, mutta eivät ne oikeastaan muuten kuin haistellen huomioi toisiaan päivien aikana. Lili taitaa olla turhan omituinen leikkikaveri oikeastaan kenellekään :D Iiris-sheltti lähtee muistaakseni reilu viikon päästä, la tai su.

Lilin kanssa meillä oli agility maanantaina. Mentiin vaan lyhyttä tekniikkaharjotusta järkyttävän kuuman ilman takia. Aluksi käppänä jaksoi juosta, mutta sitten hiipui kokonaan. Saatiin suoritettua muutaman esteen sarjat, joissa käännökset oli se "juttu", mutta koira jäi himmaamaan tosi monen esteen taakse eikä olisi tahtonut/jaksanut hypätä. Sivummalla oli pussi, keinu ja kepit joita harjoiteltiin. Kepit sujuu ihan hyvin, kunhan itse muistan etten voi vielä kauheasti liikuskella. Keinu oli hidas, pussista tuo tuli yllätykseni ulos kun pari kertaa kannustin, mutta oli sekin hidas. Ensi kerralla pakko muistaa ottaa se (kasteltu) pyyhe, jonka saan laittaa koiran selkään aina tauoilla. Itsekin läkähdyin tuonne, niin miten sitten Lili..

Tänään me oltiin Kirstulassa tokon harjotuskokeessa. Osallistujina oli pari belggaria ja bortsua, sakemanni ja hoffi, Lili oli ainoa pikkukoira. :D En tainnut tuntea entuudestaan ketään (ei meidän seuralaisia). Kehiä oli kaksi, toisessa (isommassa) oli EVL ja VOI koirakot, siinä toisessa ALO ja AVO. Avoimen koirakkoja oli kaksi, me ja hoffi omistajineen, joten toimittiin toisillemme liikkureina.
Paikkamakuu oli tosi hyvä! Enhän minä sitä nähnyt, mutta jäi siististi & suorasti ja kun palasin oli samoissa asemissa ;) En tiedä laskiko se jossain vaiheessa pään, liikettä vahtiva sanoi vain meille että hyvin meni.
Seuraaminen oli aika väljää. Nurmikolla ei seuraamista olla harjoiteltu niin paljoa. Sanoin pari kertaa kaksoiskäskyjä, mutta juoksuosuuden jälkeen koira tsemppasi ja se oli sitten viimeset metrit kivan näköistä.
Maahanmenoon tarvi kaksoiskäskyn. Märkä nurmikko... :(
Luoksetulon pysäytys oli aika hieno, koska koira tosiaan tuli vauhdilla. En ole ihan varma kuinkakohan paljon se eteni ennen kuin pysähty..
Seisominen oli kiva.
Noutoa ei tehty, koska mä tyhmä en muistanut ottaa kapulaa mukaan.
Kaukokäskyt, argh! Ekaan istumaan nousuun tarvi kolme käskyä, tokaan kai kaks (ellei kolme). Mä en tajua miksei se ikinä kehänauhojen sisäpuolella toimi! Suorituksen jälkeen harjoteltiin tätä, ja meni tosi hienosti.
Hypyssä sekoilin itse jotain, koira ei istunut ekalla, ja tulokäskyllä sanoin vahingossa "hyppää", jolla koira hyppäs kyllä takaisin mutta jäi siihen seisomaan. Tänne käskyllä ollaan tota takasin hyppäämistä harjoteltu.

Mutta olen ihan tyytyväinen. Lili ei yleensä ota häiriötä kenestäkään, ja nytkin se toimi hyvin, vaikka vieressä tosiaan oli EVL ja VOI tyyppejä. Seuraaminen vaan oli huonoa, ei koiraa varsinaisesti häirinnyt mitään, se vain hiukan laiskotteli. Jos tää olis ollut virallinen koe, niin oltais ehkä saatu ihan hyvä kakkostulos. Nyt tiiän mitä täytyy erityisesti harjotella ennen meidän ekaa avo-koetta (18.7.): seuraamista ja kaukoja. Ja ehkä vähän sitä maahanmenoakin, niin kuin aina..


Ensi tiistaina meille tulee hieroja käymään, vihdoin sain varattua sen ajan. Katotaan sitten, että onko tarvetta toiselle käynnille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti