28.7.2009

ensimmäinen kirjoitus

kaverukset :-)

Joopajoo. Ensimmäinen virallinen kirjoitus tähän blogiin. Totesin nyt ainakin sen, että kuvien lisääminen on jotenkin "mukavampaa" kuin vuodatuksessa (ja kuvaan tulee kivat reunat!).

Tänään käytiin aamulenkillä vähän yli kuusi. Lenkin jälkeen itse menin takaisin nukkumaan Lilin kanssa, mutta Iris yritti saada meitä leikkimään pallon kanssa. Äiti sitten lähti myös aamulenkille ja otti Iriksen mukaansa. Iris oli kuulemma juossut tosi reippaasti ja vauhdikkaasti koko lenkin ajan. Taitaa siis olla vähän eri maata kuin Lili..


Äsken lenkillä harjoiteltiin vähän hihnassa kulkemista, kahden koiran kanssa se on itselleni aika hankalaa. Vastaan tuli heti jo yksi koira, mutta jäätiin juttelemaan, koska omistaja tunsi Iriksen (vanhoja naapureita?). Sen takia ei onnistuttu ohittamisessa kovinkaan hyvin, koirat kiskoivat eri suuntiin ja niin edelleen. Myöhemmin tuli vastaan taas koira. Otin Lilin ja Iriksen hyvin sivulle, Iris oikealle puolelle ja Lili vasemmalle. Varmaan oltais päästy ongelmitta ohi, mutta vastaantulija ärähti ja koirat pomppasivat karkuun.


Kotiin päästyä pilkoin namit ja otin naksuttimen ja Lilin kanssa lähdettiin kentälle treenaamaan. Meni kyllä melko... vaihtelevasti. Aluksi leikittiin kepillä. Sitten laitoin koiran makaamaan maassa ja piirsin seuraamiskaavion maahan. Meni kyllä erityisen huonosti hihnatta seuraaminen. Koira piti ihan hyvin kontaktin, mutta innokkuus oli hukassa ja käännökset löysiä. Jossain kohtaa jäi myös jälkeen. Palkkasin sitten loppuun ja sitten tehtiin seuraamista vain pienissä pätkissä ja palkka. Täytyis treenata tätä seuraamista useammin. Onneksi perusasennot eivät nykyään ole niin vinot kuin vaikkapa viime kuussa. Kyllähän Liliä nytkin täytyy pyytää joskus korjaamaan asentoa, mutta ei se ihan mun eteen heitä.

Harjoiteltiin vähän aikaa seuraamista ja sitten temppuja. Lili vähän meinasi pitää ääntä pujotellessa jalkojen välistä, mutta oli sillä ainakin intoa! Harjoiteltiin myös sitä, että Lili koskettaa vuorotellen tassuillaan jalkojani kun kävelen. Tänään vasta aloitettiin, joten on vielä vähän vaiheessa. Lopuksi otettiin taas pätkissä seuraamista ja luoksetuloja, että joku edes onnistuisi. Alkuun oli vähän hidasta, mutta sitten reipastui kun otettiin toisen kerran.

Eli ei mitkään positiivisesti mieleenpainuvat treenit, mutta kuitenkin. :-) Tämä viikko aiotaan ottaa ihan löysästi, ja ensi viikolla sitten taas agilitytreeneihin. Viikon päästä on myös epikset Tuuloksessa, joihin yritetään päästä.

HUOM! kuvat eivät liity kirjoitukseen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti