2.4.2010

Here comes the sun


Lili otti tänään ekaa kertaa aurinkoa tossa takapihalla. Auringossa pitäs olla joku 25c ja varjossa 8c. Innoissaan Lili tahtois kokoajan olla viileellä betonilla imemässä itteensä mahdollisimman paljon auringonvaloa, mutta tänään oli pakko treenatakin.

Meidän talon edestä toi tie on jo tosi kuiva. Mentiin siis siihen ja ekaks harjoteltiin noutoa. Kun koira nosti kapulan ja oli lähdössä tuomaan kapulaa, kehasin että jees ja heitin lelun taakseni. Lili ei oikein ymmärtänyt että kapulan saa jättää, vaan juoksi lelunsa luokse kapula tiukasti suussa, kunnes laski sitten varovasti maahan ja lähti lelun kanssa juoksentelemaan. Outo eläin :) Saatiin me kuitenkin aika nopeita juoksemisia lelun luokse vaikka kapula olikin suussa.



Sitten treenattiin seuraamisia jonkun verran. Lilillä oli kuuma ja oli vähän väljää ja kurotteli vaan eteenpäin. Imuttamalla näytin taas kerran oikean paikan ja sitten seurasi jo paljon paremmin kun jaksoi keskittyäkin. Oikealle käännös on tällä hetkellä kaikkein huonoin noista käännöksistä. Vasemmalle kääntyessä meinaan jyrätä koiran, mutta oikealle käännyttäessä L tekee kauhean lenkin ennen kuin tajuaa tulla viereen. Ollaan tehty käännöksiä niin että ite käännyn ja pysähdyn ja koira tulee perusasentoon, että pysys mahdollisimman tiiviinä. Täyskäännös on ihan nätti.

Sen jälkeen paikkamakuu. Ekaks olin 2,5min noin 20 metrin päässä, kävin palkkaamassa koiran ja sitten lähdin kauemmas ja lumikasan taakse piiloon. Olin piilossa ehkä 10 sekuntia ja koira oli pysynyt nätisti. Aika valppaana se koetti katseellaan etsiä minua, mutta paikallaan pysyi. Sen jälkeen palasin koiran luokse ja oikein superpalkka. Paikkamakuu kesti yhteensä noin 4 minuuttia. Lili ei kauhean innoissaan treenannut vaan olisi tahtonut vain mennä sisälle. Lopuks sitten aattelin heittää sille lelun ja sit mentäs sisälle. No tää maailman paras koiranomistaja motivointipatukkaa heittäessään anto kunnon tällin samalla koiralle, joka huusi suoraa huutoa. Se ei tainnut otsatukkansa takaa nähä että mikä siihen iski ja ihan hädissään hyppäs eka kauemmas kunnes punkes syliin. No onko ihme että tää koira pelkää kaikkea kun omistaja on tällänen tollo... Noniin. Kun koiraa sain vähän aikaa rauhotella niin se juoksi sitten hakemaan lelunsa ja sitten sisään ihan tyytyväisenä :)

Tänään Lili lähtee Turenkiin, äitin kaverille kyläilemään äitin kanssa. Niillä on valkoinenpaimenkoira ja russelimix(?). Valkkarin ne sai hoitoon muualle, koska kuulemma se on vähän dominoiva ja ainakin viimeksi kun näkivät meillä niin L oli melkein tallottuna suuremman koiran jaloissa. Seropia en ole koskaan nähnyt, mutta pikkasen pelottaa myös että miten se tulee Lilin kanssa toimeen. Vähän ehkä oon vainoharhanen tai jotain, mutta mä en vain pysty pelkäämättä antamaan Liliä äitin mukana (tai kenenkään muunkaan kanssa) mihinkään. Jos vaikka tapahtuu jotakin. Ylisuojeleva? Ite mä lähden iskälle Loimalahteen ja tullaan sisarusten kans vasta sunnuntaina pois.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti